טבריה – ישן וחדש מול הכנרת
העיר טבריה היא מקום מרתק. מצד אחד עיר עתיקה, שמאז היווסדה (בשנת 20 לספירה) ועד היום – תמיד חיו בה יהודים. וכך קרה שלצידי מבנים עתיקים, נבנו גם מבנים מההתיישבות החדשה בארץ ישראל בתחילת המאה ה-20, ולאט-לאט גבהו ועלו הבניינים המביטים אל הכנרת בואכה המאה ה-21.
ואת כל המגוון הרחב הזה ניתן למצוא ברחובות ההומים של מרכז העיר ועד שיפוליה, ואפילו בטיילת החדשה ישנו אזכור מדי פעם לבניין ממאה אחרת, שבה החיים היו שונים לגמרי. שונים לגמרי חוץ מדבר אחד – שהוא ככל הנראה, האופי הטברייני והאהבה הגדולה שלהם לכנרת – זה בוודאי לא השתנה משנים שנימה.
קברי צדיקים
טבריה, על שום היותה אחת מערי הקודש בארץ ישראל – מקום בו לא גלו היהודים מעולם, ונותרו בו על אף שרוב העם גלה מארצו – משכה אליה צדיקים רבים לאורך הדורות. חלק מהצדיקים באו לחיות בה, וחלק אחר כמו למשל הרמב"ם, ביקשו להיקבר בה לאחר מותם. ובאותה חלקה קבור גם רבי מיימון (אביו של הרמב"ם) וגם נכדו של הרמב"ם. קבור שם גם השל"ה הקדוש ורבן יוחנן בן זכאי וגם האמוראים רבי אמי ורבי אסי. גם רבי חייא ורבי מאיר בעל הנס קבורים בטבריה. ויש בה גם את קבר רחל, אשתו החכמה של רבי עקיבא. ועוד ועוד. רבים פקדו את ציוני הצדיקים האלה בעבר הרחוק וגם בהווה הקרוב.
מרחצאות חמי טבריה
העתיקות של טבריה באות לידי ביטוי גם בחמי טבריה – שהם מרחצאות שאפילו שלמה המלך דיבר אודותם. 17 מעיינות, בעלי סגולות ריפוי, עשירים במינרלים רוחשים שם בטמפרטורה של 60 מעלות. והם מגיעים אל הבריכות של המרחצאות כאשר הם מקוררים ל-37 מעלות. הרומאים השתמשו גם הם בפלאי המקום וכך גם הבריטים ששכללו את המרחצאות למודרניים הרבה שנים אח"כ. וגם אנחנו כיום יכולים להינות מספא מודרני ומבריכות ומעוד פינוקים של חמי טבריה – למבוגרים ולילדים כאחת.
בטבריה ממוקמים גם כמה מטובי המתחמים של רשת כינורות. אנו מזמינים אתכם לבוא לטבריה, להתפנק בצימרים של רשת כינורות ,ולספוג את העתיק והחדש מול כנרת אחת כחולה ויפה.