שביל פסגה הר מירון
הר מירון הוא ההר השני בגבוהו ביותר במדינת ישראל. כבר מתקופת המנדט, נשמר אזור הר מירון בזכות מגוון הצמחים ובעלי החיים הנמצאים באזור.
עם הקמת מדינת ישראל, נאבקה החברה להגנת הטבע לשמור על ההר וכיום, טיול במסלול הר מירון יחשוף בפנינו חורש ים תיכוני עשיר וסבוך ומגוון בעלי חיים.
נקודת התחלה וסיום: חניון הפסגה
מיקום בוייז: חניון הפסגה.
מכרמיאל ניסע לכיוון מזרח על כביש 85. נעבור את צומת רמה ובצומת חנניה נפנה שמאלה אל הכביש לכיוון מירון. אחרי הישוב מירון נפנה שמאלה בצומת מירון עם כביש 89.
נעבור את הכפר גוש חלב ואת צומת חירם. בצומת סאסא נמשיך ישר לכיוון מערב, ובצומת הבא נפנה שמאלה לכיוון הר מירון. נמשיך בכביש עד סופו- בחניון הפסגה.
ממחלף אליפלט , נמשיך בכביש לכיוון מושב מירון עד לצומת חירם. בצומת נמשיך ישר לכיון קיבוץ סאסא, אחרי סאסא נפנה בצומת הראשון שמאלה לכיוון בית ספר שדה הר מירון, נחלוף על פניו ונמשיך בכביש עד סופו- בחניון הפסגה.
מחניון הפסגה נתחיל לצעוד בשביל האדום לכיוון צפון. נגיע לתצפית יפה, ראשונה מתוך נוספות שנפגוש בדרך. אופי ההליכה פשוט ומלווה בחורש ים תיכוני טבעי ועתיק יומין. המסלול כולו הוא הקפה של פסגת הר מירון ללא הגעה אל נקודת הפסגה, עליו יושב בסיס צבאי של חיל האוויר. לאחר כקילומטר נחלוף על פני סימון שבילים שחור היורד אל חורבת חוממה. אנחנו נמשיך עם השביל האדום בהקפה ונגיע אל המצפור המערבי המשקיף אל בית ג'אן עד הגעה לשביל גישה לרכבים. נמשיך לצד הדרך עם הסימון האדום עד שנגיע לחניון הפסגה.
עוד מספר דברים שכדאי לדעת ולראות בדרך:
מצפור הלבנון: נקודת התצפית השלישית במסלול לזכרו של סגן אוריאל פרץ ז"ל שנולד באופירה ונפל בקרב בלבנון ב25 לנובמבר 1998, שירת בגולני כמפקד מחלקת הסיור של גדוד 51 שאהב את הארץ.
חלמוניות: במירון יש מגוון גאופיטים ובתוכו מתבלט פרח מדהים ביופיו, הפורח באזורים מעטים בישראל בעונת הסתיו לאחר הגשמים הראשונים וצבעו צהוב כמו חלמון ומכאן שמו- חלמונית. במירון נפוצה החלמונית הגדולה.
גאופיט: צמח שבתקופה מסוימת מתים בו כל החלקים העל קרקעיים ונשאר רק איבר אגירה תת-קרקעי. מקור שמו של המונח ביוונית: גאה (Gea) – אדמה, פיט – צמח. פירושו – "צמח אדמה".